Tyrokafteri (pikantní předkrm z feta sýru a jogurtu)

Tuto pikantní záležitost zbožňuji. Nejlepší kombinace s pečenými paprikami, ale hodí se vyloženě ke všemu :-)

Co budeme potřebovat:

- feta sýr
- řecký jogurt
- česnek
- čerstvou chilli papričku (červenou malou)
- chilli vločky (bukovo pálivé)
- pálivá paprika (koření - na barvu)
- olivoil, sůl

Jak na to:

Feta sýr rozmačkáme vidličkou na malé kousky, smícháme s jogurtem, tak aby nám vznikla pěkná krémové hmota (podobná tvarohu v alobalu) a připravíme si zálivku. V mixéru rozmixujeme olivový olej, utřený česnek, čerstvou chilli papričku, chilli vločky, pálivou papriku a sůl - množství dle vašich chutí a pikantní odolnosti. Tuto zálivku pak zamíchejte do fety s jogurtem podle chuti.

TIP! Na ozdobu upečte v troubě červenou/žlutou papriku (nechte ji tam až zčerná slupka - poté zakryjte fresh folií a nechte zapařit, poté vám půjde pěkně oloupat). Papriku nakrájejte na kousky, smíchejte s olivovým olejem a solí, přidejte bylinky (třeba hladkolistou petržel) a naservírujte na tyrokafteri.

KALI OREXI! DOBROU CHUŤ!