Bifetkia (Biftečky z mletého masa)

Co by to bylo za řeckou hostinu bez masových biftečků z mletého masa. Tyto jsou navíc dovedené k dokonalosti spoustou bylinek a feta sýrem!

Co budeme potřebovat?

- mleté maso (může být pouze hovězí, nebo mix)
- čerstvá máta a hladkolistá petržel
- vejce
- střídka z toastového chleba (místo strouhanky na spojení)
- červená cibule a česnek
- olivový olej
- sůl, pepř, oregano 
- feta

Postup:

Mleté maso, nasekané čerstvé bylinky (nešetřit), celé vejce (na 500 gr masa - 1 vejce), střídku z toastového chleba (namočenou a vymačkanou - cca 2 plátky na 500 gr masa), olivový olej (přiměřeně - po řecku), sůl (s tou opatrně, budeme přidávat fetu, která je také slaná), pepř, oregano (nešetřit), nadrobno nadrobenou fetu (můžete jí třeba rozdrobit vidličkou, jde to snadno) a přidáme pěkně orestovanou cibuli a česnek. Vše smícháme dohromady a pořádně promísíme. Potom necháme v lednici odpočívat (ideálně hodinku, dvě). Potom vytváříme s hmoty placky (asi jako na karbanátek), nebo lze i kuličky a osmažíme buď na oleji v pánvi, nebo hodíme na gril.

 

KALI OREXI! DOBROU CHUŤ